TISZTA VÍZ - ÁLTALÁNOSSÁGBAN

A magyarországi ivóvizekben található veszélyes anyagok közül az ANTSZ szerint a legtöbb magyar fogyasztóra veszélyt az arzén, bór, nitrát és fluorid képez. Ezek összesen több mint 500 településen kb. 1,6 millió embert veszélyeztethet. Mindamellett, más veszélyes anyagok is előfordulhatnak ivóvizünkben, mivel a közelben lévő ipari, mezőgazdasági vagy más tevékenységből az emberi felelőtlenségből vagy tudatlanságból is a vízbe kerülhetnek.
Víztisztítók általában csökkentheti a víz keménységét és továbbá eltávolíthatja a vízben jelenlévő: réz, arzén, ólom, higany, bárium, nátrium, króm, kadmium, nitrit, fluorid, szelén és nitrát szennyeződéseket.

Nehézfémek: depressziót, szívelégtelenséget, neurológiai megbetegedéseket, csontképzés problémát, rákot, szervi sorvadást, látásvesztést, agyvérzést, rothadást okozhatnak.


Fent leírt tájékoztató szöveg tartalma, általánoságban értendő. Az állítások nem igazolt tények (orvostudományilag, klinikailag) a szövegben, hanem feltételes módban és a cég véleménye ként értendő. Tájékoztatás nem teljeskörű. Forrás: internet

 

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben