MÁGNESTERÁPIA

A sejtek anyagcsere-folyamatainak javításában, felgyorsításában, a gyógyulás elősegítésében segíthet.
Az emberi szervezet minden egyes sejtje elektromos alaptevékenységet mutat. Értéke a sejten belüli és a sejten kívüli tér között átlagosan 50-150 mV között változik, a sejt állapottól függően. Ez a potenciál különbség diszkrét értékek között folyamatosan fennáll, és alacsony vagy közepes frekvenciával ingadozik.
Ezek az elektromos és - az elektromossággal mindig együtt járó - mágneses változások alapvetően meghatározhatják a sejtek és a szövetek működését, anyagcseréjét, regenerációját, reakcióidejét, továbbá beállíthatják a sejt érzékenységét a külső vagy a belső ingerekre egyaránt.


A sejtmembránban található ion-csatornák fehérje molekuláinak térbeli konfigurációjának megváltoztatásával befolyásolhatják többek között a nátrium-, kálium-, kalcium- és klorid-ionok sejten belüli és kívüli tér közötti áramlását, egyensúlyát.


Minden szervezet a saját, pillanatnyi állapotának és ritmusának megfelelően változtathatja elektromos státuszának frekvenciáját, mivel minden élő sejt működése folyamatos, dinamikus változásokon alapulhat.
Például egy anyagcsere folyamat során keletkező molekula beindíthat egy vele szoros kapcsolatban lévő másik folyamatot, majd egy harmadikat, és így tovább akár bonyolult kaszkád rendszereket is. Ezeknek a folyamatoknak és a hozzájuk kapcsolódó elektromos státuszváltozásoknak ritmusa és frekvenciája van.


A pulzáló mágneskezelés használata során elsődleges hatásként a sejtrugalmasság növekedhet, ami a vérlemezkék elválását eredményezheti, megelőzve azok összetapadását.
A szétválasztott vérlemezek megnövekedett oxigénszállító képességükkel már eljuthatnak a kapilláris rendszerekbe, azokat friss, oxigéndús vérrel ellátva.


A kezelés során alkalmazott pulzáló elektromágneses tér képes membránszinten akár befolyásolni a sejt működését.
A sejtek saját működésükhöz energiát igényelnek. Ezt az energiát saját anyagcsere-folyamataik révén maguk képesek előállítani. Ehhez tápanyagra és oxigénre van szükségük.


A tápanyagok felvételét is, és a salakanyagok leadását is a sejtmembrán elektromos potenciálja biztosíthatja.
A betegségek során megváltozott membránpotenciál akár visszaállítható a pulzáló mágneskezeléssel, mivel az aktiválhatja a feszültségfüggő membráncsatornákat és közvetve vagy közvetlenül egyéb membránalkotók működését, felgyorsíthatva ezzel az összes sejt anyagcsereforgalmát.


Ez utóbbi pedig indukálhatja a szövet vérellátásának, egyúttal oxigén– és tápanyag ellátásának növekedhetését, az anyagcsere-végtermékek elszállíthatását, mely utóbbi alapfeltétele a gyógyulásnak.
Tulajdonképpen arra késztetheti a sejtet, hogy elindítsa és használhatja az addig gátolt anyagcsere-folyamatait, és ez által támogathatja saját regenerációs képességét is.


Ez az újítás optimalizálhatja a pulzáló mágneskezelés eljárások hatékonyságát, és kiszélesítheti az indikációk spektrumát.
A pulzáló elektromágneses erőterek lehetővé tehetik a járulékos hatás nélküli, elviselhetően kicsiny térerő felhasználását, amelyek a természetes földmágnesség térerejét nem múlhatják felül.


Fent leírt tájékoztató szöveg tartalma, általánoságban értendő. Az állítások nem igazolt tények (orvostudományilag, klinikailag) a szövegben, hanem feltételes módban és a cég véleménye ként értendő. Tájékoztatás nem teljeskörű. Forrás: internet

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben