LÉZERTERÁPIA

Vérünk oxigénszállító képessége a vörösvértestek működésén alapul, mivel a vörösvértestek sejthártyáján átjutó oxigén molekula képes a hemoglobinhoz kötődni. A vér viszkozitásának növekedése és a magas vérzsírszint esetén a vörösvértestek körül lipid réteg alakul ki, aminek hatására elveszítik rugalmasságukat és oxigén szállító képességüket. A vérben lévő felesleges zsír a vörösvérsejtek felszínére rakódik, károsítva az oxigén transzportot, a szervezet oxigén hiányát eredményezi.


A félvezető lézeres készülék alacsony intenzitású, 650nm hullámhosszúságú lézer sugarat állíthat elő. Az orrlyukakon keresztül monochromatikus fényt juttathat a vérbe, ezzel akár növelve azon enzimek (koleszternitranszferáz, lipoproteniáz) aktivitását, amelyek a vérzsírok, így a vörösvértesteket körülvevő zsírréteg, oldásában játszanak fontos szerepet.


A zsírrétegüktől megszabadult vörösvértestek újra képesek lehetnek oxigénfelvételre, így javulhat a vér oxigénszállító kapacitása. A lézeres készüléknek nemcsak az oxigéntranszport javításában lehet fontos szerepe, hanem a vér rögösödését is gátolhatja, mivel a vörösvértestek a zsírrétegüktől megszabadulhatnak, így újra felszínre kerülhetnek a negatív töltéseik, növelve ezzel a taszító erőt két sejt között. Az eredetileg összetorlódott sejtek elkülönülhetnek egymástól. A lézeres besugárzás nemcsak a zsíroldó enzimekre hathat, hanem más fehérjék molekulaszerkezetét is megváltoztathatja a vérben, így biológiai folyamatok sorát indíthatja el. Miután megkezeltük az orrüregeket a lézerrel, a nyálkahártya erei összehúzódhatnak, majd kitágulhatnak, a szimpatikus majd a paraszimpatikus idegingerlés következtében ez az agyi vérkeringés fokozásához vezethet, akár kihatva az egész szervezetre.


Megváltoztathatja a vér áramlási tulajdonságait (csökkentheti a vér viszkozitását, a vörösvértestek rögképzésre való hajlamát, javíthatja a vörösvértestek rugalmasságát), csökkenhet a thrombosisra való hajlam, javulhat a hajszálerekben a keringés.


A szervezet immunrendszerét (sejtes és humoralis egyaránt) szabályozhatja, növelheti az ellenállóképességet, segítheti a felépülést különböző fertőzéses és allergiás betegségekből
Javíthatja a szervezet méregtelenítő képességét. A szuperoxid-dizmutáz enzim aktivitását növelheti, ami a szabadgyökök eltávolításában játszik fontos szerepet. Csökkentheti a húgysav és más méreganyagok szintjét. Így védheti a szervezetet a szabadgyökök káros hatásaitól.


Fent leírt tájékoztató szöveg tartalma, általánoságban értendő. Az állítások nem igazolt tények (orvostudományilag, klinikailag) a szövegben, hanem feltételes módban és a cég véleményeként értendő. Tájékoztatás nem teljeskörű. Forrás: internet

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben