LÉGTERÁPIA - ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Az Európai Bizottság környezetvédelmi főigazgatósága 2010 februárjában hívta fel a figyelmet arra, hogy több veszélyes légszennyező anyagból sokkal több van a belső légtérben, mint egy szennyezett városi utcán. Azért figyelemre méltó ez az információ, mert életünk 90%-át beltérben töltjük.


A szennyezőanyagok rendszerint a belső tér porában kötnek ki, ahonnan könnyen bejutnak szervezetünkbe.
Szennyező anyagok forrása: radioaktív radon, sütés főzés füstje, dohányzás, épületelemek, bútorzat, függönyök, szőnyegek, festékek, lakkok, pácok, ragasztók, illékony szerves oldószerek (VOC-k, formaldehid), perfluorozott víztaszító anyagok (PFOA, PFCA, PFOS), égésgátló anyagok (PBDE-k).


Asztma, allergia ellen: szűrhetik a levegőben lebegő port, polleneket, atkákat, penészgombákat,stb. Számtalan allergiás, asztmás akár szabadabban lélegezhet azokban a helyiségekben, ahol ezek a készülékek működnek.
Egészségesebb levegőért: a levegőtisztító készülékkel akár egészségesebbé változtathatja környezetét. A légtisztítás kedvező hatásai rövid időn belül érzékelhetőek lehetnek. Ez különösen fontos gyermekek és idős emberek számára.
Szagok ellen: Ki ne ismerné azt a kellemetlen állapotot, amikor az ételszag, vagy egyéb nem kívánatos szag órákig, napokig érezhető a lakásban. Hasonló a helyzet azokban a háztartásokban, ahol kisállatot tartanak. A levegőtisztító berendezéssel gyorsan csökkenhetnek a zavaró szagok, és hamarosan visszaállhat a tiszta, friss levegő.


Dohányfüst, cigarettafüst megszűntetésére: Ön, vagy szerettei dohányoznak? Legtöbbször nehéz a kompromisszum. A légtisztításnak köszönhetően a cigaretta, a pipa és a szivar füstje is gyorsan lebomlásnak indulhat. A nikotinnak is kevés esélye marad, hogy a fehér falakat sárgára színezze.


Finompor, kipufogó gázok semlegesítésére: Ha városban, szennyezett levegőjű környezetben él, fontos, hogy védje magát a levegőtisztító berendezéssel a sok mérgező anyag ellen, melyek a levegőben keringenek. A városokban jelenti ez a legnagyobb problémát. Ez légtisztító berendezéssel könnyebben orvosolható.
Vírusok, baktériumok ellen:

A légtisztítók csökkenthetik a fertőző betegségek tovább terjedésének esélyét.
A levegőtisztítók a vírusok és a baktériumok nagy részét könnyedén elpusztíthatják, így védhetik családjukat, gyermekeiket a sűrű betegeskedéstől.


Fent leírt tájékoztató szöveg tartalma, általánoságban értendő. Az állítások nem igazolt tények (orvostudományilag, klinikailag) a szövegben, hanem feltételes módban és a cég véleménye ként értendő. Tájékoztatás nem teljeskörű. Forrás: internet


Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben